No nyt on asiaa... jalostusasiaa... :)

Ajattelin lähestyä ensin näin blogini kautta, josko tätä kautta tavoittaisi osan aussien omistajista.

Minulla ei ole nyt narttua mitä käyttää jalostukseen, mutta kasvattamani uros PUMMI olisi käytettävissä, jos/kun vaan löytyisi sopiva narttu.

Pummi on virallliselta nimeltään  FI JVA FI TVA FI AVA JK2 BH Namikiss Iceman Max. Kuten "tittelirivistä" huomaa, Pummi on erittäin monipuolinen harrastuskaveri, kuten ovat myös Pummin kaikki sisarukset. Pummi on käynyt lampailla vain pari kertaa, mutta sisarukset ovat paimentaneet enemmänkin (ainoa "virallinen" tulos paimennuksesta löytyy Kawalta, joka on suorittanut AHBA:n JHD:n hyväksytysti). Pummin lonkat on kuvattu A/B, kyynärät 0/0, silmät on tutkittu useampana vuonna terveiksi (viimeksi 12/2015) sekä selkä on epävirallisesti kuvattu terveeksi. Pummi asustelee Oulun kupeessa Kiimingissä Pirittan ja Juhan sekä labbis Mantan kaverina.

Meitä olisi ainakin 3-4 henkilöä, jotka haluaisimme Pummin jälkeläisen, jos sopivia pentuja syntyy :).  Minulla on Pummin sisko Kawa, mutta koska Kawa täyttää kuukauden päästä seitsemän vuotta, en uskalla enkä halua riskeerata sen terveyttä pennutuksella, riski on aina suurempi jo tuollaiseen ikään tulleella nartulla ensisynnyttäjäksi. Kawa on mulle niin rakas, ihana ja ihanan luonteinen auspai, että en anna itselle ikinä anteeksi, jos sille synnytyksessä sattuu jotain, vaikka hyväkuntoinen onkin ja vaikka kuinka haluaisin samantyyppisen  koiran. Minulla ei ole oikein ollut aikaisemmin mahdollisuutta pentujen hoitamiseen, niin meni sitten Kawan kohdalla vähän liian pitkälle. Mutta myös Pummi-veli on niin ihanan luonteinen ja monipuolinen harrastuskaveri ja ihana perheenjäsen, että sen jälkeläisen haluaisin (kuten myös moni muukin :)), mutta toki sillä nartullakin on suuri osuus millaisia jälkeläisiä tulee.

Jos jollain ilmenee kiinnostusta käyttää Pummia nartulleen, minuun tai Pirittaan voi ottaa yhteyttä. Toki minä katson sitten sukutaulut ym. asioita, ja mietin onko narttu sellainen, mitä ajattelimme. Ja sekin vaihtoehto on, että minä voin myös "liisata" tai mitä ikinä sovitaan, jos sopiva löytyy. Ja voin ottaa myös kasvattajavastuun jne. Oisin tietysti voinut hankkia aikoinaan  sijoitusnarttupennun/pentuja, joita käyttää jalostukseen, mutta se on jotenkin mulla jäänyt tekemättä. Ja toki meille voi ihan muutkin ilmoitella ja suositella jotain narttua, minä otan sitten yhteyttä omistajaan ja kyselen jalostusmahdollisuutta.

Ja minkä tyyppistä narttua sitten ajattelimme? No sellaista tasapainoista ja hyvähermoista, jonka kanssa arki sujuu ja jonka kanssa on kiva harrastaa.  Lisätoiveena vielä, että narttu olisi kohtuu sosiaalinen sekä suhtautuisi laukauksiin neutraalisti. Terveys nyt on tietysti itsestäänselvyys jalostuskoiralla, eikä siellä lähisuvussakaan saa olla tiedossa mitään "peikkoja". Ja mielellään enempi tuollainen versility-tyyppinen suvultaan. Pummilla on puolipitkä häntä, joten nartun täytyy olla pitkähäntäinen.

Mielellämme kerromme Pummista ja minä Pummin sisaruksista ynnä muista sukulaisista lisää, tarvittaessa myös Pummin isästä Texasista saa lisätietoa Mipeltä.  Kotisivuiltani www.namikiss.net ja blogistani löytyy lisätietoja. Minun sähköpostiosoite on namikiss(at)gmail.com ja Piritan: piritta.pirttijarvi(at)gmail.com. Puhelimeen en välttämättä pysty aina vastaamaan työni takia (anestesiahoitaja), mutta tekstiviestin voi jättää, soitan sitten takaisin, puh. on 040-5622215. Minulta saa myös Piritan ja Mipen numeron tarvittaessa.

Pentukuume on aika korkea....

Pummi%20j%C3%A4ljelle.jpg