Käytiin tuossa pari viikkoa sitten Lapissa lysthin pidossa viikon verran. Ja olikin tosi lystikäs reissu. :)  Saariselällä oli Yöttömän yön Agilitykisat ja sitten jäätiin vielä pariksi päiväksi valloittamaan muutama tunturi.

Agilitykisat olikin meille tuloksellisesti hyvät. Siellähän oli kaikkiaan kolmen päivän aikana kahdeksan starttia, mutta minä jätin hyppärin välistä pois. Harmitti kyllä jälkeenpäin etten ilmoittautunut siihen, kun meillä oli niin hyvä "putki päällä", josko sieltäkin olis saanut sen sertin..., nälkä kasvaa syödessä...;)   No niistä seitsemästä startista meille tuli tuloksena 3x Hyl, 4x 0-voitto ja 2x SERTI-A  :) :)  !!! Eli meilläkin lähti vihdoin Ava-kello käymään...:)  

Vaikka siellä ei osallistujamäärä ole ihan sitä luokkaa kuin täälläpäin ( johtui osaksi myös siksi, kun Kas järjesti nyt tääällä kisat yhtäaikaa), niin kilpailijoissa on ihan yhtä tasokkaita koirakoita. Olipa yksi kisaaja Unkaristakin, mm-tason kisaaja ja myös Etelä-Suomesta oli koirakoita. Mutta se tunnelma siellä oli ihanan rento eikä pipo kiristä, niinkuin nykyään tahtoo olla etelämpänä. Siellä kannustettiin ja huudeltiin toisille huumorimielessä. Sen takia minunkin ohjaus oli rentoa ja keskityin tekemään oman jutun omalla tavalla, mikä tuotti sitten noin hyvän tuloksen. Minä kun olen niitä ihmisiä, joka paineistuu toisten arvosteluista ja vähättelystä ja yritän sitten liikaa keskittyä ohjaukseen. Ja niitä arvostelijoitahan riittää kentän reunalla lajista riippumatta tässä meidänkin harrastustoiminnassa. Sitähän sanotaankin, että koiraharrastuksissa löytyy eniten narsisteja... No joo, asiaan...  Kawahan on taitava koira, kunhan minun ohjaus on ajoissa. Niistä hylyistä kaksi tuli minun myöhäisestä "tönkkövalssista" eli Kawa meni väärälle esteelle, yksi hylky tuli ekan riman alituksesta ja se ehti hypätä seuraavan. Mutta radat, jotka voitettiin, kirvoitti tuomaritkin kehumaan meidän suorituksia :) Muutaman mun "tönkkövalssin" jouduin tekemaan ja se taas verotti hieman aikaakin nollasuorituksissa, kun jouduin etsimään Kawaa seläntakaa :(  Keskitynkin nykyään ohjauksessa "persjättöihin" ja poispäin kääntöihin, ne toimii meillä, mutta kun on sitten kohtia, missä on melkeinpä "pakko"  valssata, Noiden mun kankeiden nivelien takia valssaaminen ei enää oikein suju :(   Radat olivat mukavan haastavia, mutta sellaisia vauhdikkaita, joissa oli mukavia ansoja :)   Ja vaikka hieman arvelutti etukäteen, miten Kawan kunto kestää noin monta kisaa, niin huoli oli aivan aiheeton. Meidän viimeinen suoritus oli se parhain :)   Kawalla oli vauhtia ja kun siinä oli loppusuora, joka alkoi kentän toisesta päästä mutkaputkella,  josta jatkui suoraan A-este, pitkä suora putki, muuri ja maalihyppy,( kaksi viimeistä estettä hieman lomittain ), niin kun annoin kentän toisessa päässä Kawalle käskyn eteen, voi jestas sitä vauhtia kun se lähti eteneen. Minä olin vielä lähtökuopissa, kun Kawa oli jo maalissa :)  Tuo eteenmeno on meidän bravuuri, Kawa kyllä etsii esteet, vaikka ne ei ihan suorassa olisikaan. Siellä kuuluttaja hehkutti, että " Wau, viikonlopun paras eteenmeno" ja yleisö hurrasi :)  Nuo on niitä asioita, jotka muistaa pitkään sen hyvänolotunteen takia :) :)  

Kiitos Lapin Agilityporukalle hyvin järjestetyistä kisoista ja siitä tunnelmasta. Siellä oli vielä sitä entisajan hauskaa ja iloista Agilitytunnelmaa, jota nykyään kaipaa... Ja sääkin suosi meitä, oli hellettä, ukkosta ja hieman viileämpääkin, muttei pahemmin sadellut. Ja mikä parasta, se kello käy...

No vaikka takana oli kova agiliitaminen, niin jäimme vielä pariksi päiväksi valloittamaan muutama -pää tunturi... Kiilopää, Iisakkipää, Kaunispää...   Tulipa yhtenä päivänä  patikoitua jopa noin 35 km !  Hyvin koirat jaksoivat, vaikka niillehän tuli varmaan vielä enemmän, välillä uivat puroissa ja lammikoissa  :) Eikä tuo pahemmin omissakaan jaloissa tuntunut muuten kuin parina mustuneena kyntenä :)   Lapin luonto on niin kaunis !

Agikisoissa otettiin paljon kuvia. Odotin, että ne julkaistaan siellä paikallisen kerhon sivuilla, josta olisin blogiini  poiminut sopivia kuvia, mutta ilmeisesti kuvaajat eivät ole niitä ehtineet vielä purkaa, joten nyt on tyytyminen pariin kännykällä otettuun kuvaan... :)

Kiilop%C3%A4%C3%A41-normal.jpg

Kawa, Padi ja joku muu muka...

Kiilop%C3%A4%C3%A4-normal.jpg